Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δεν είναι τα Χριστούγεννα  
          το πιο μεγαλειώδες γεγονός στην ιστορία του κόσμου μας ;
     Είναι, βέβαια, τόσο συνταρακτικό και αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι ο Πλάστης Θεός,  επήρε την ταπεινή μορφή του πλάσματος. Εκείνος που δημιούργησε όλον τον κόσμο, τα  ορατά και τα αόρατα, έγινε ένας ταπεινός άνθρωπος και μάλιστα ο ταπεινότερος  από  τους ανθρώπους. Ήλθε ανάμεσά μας με την ταπεινή μορφή τού βρέφους στον στάβλο, γεννήθηκε στο πιο ταπεινό και φτωχό μέρος, εκείνος που ήταν ο Πρώτος και ο Εξοχώτερος (Ιδέτε Επιστολή προς Εβραίους κεφ. α΄). Αυτή η ταπείνωσή Του έγινε για να μπορεί να γίνει άνθρωπος, να εισέλθει στην ανθρώπινη οικογένεια σαν μέλος της ανθρωπότητας, ώστε να γίνει εκπρόσωπος μας μπροστά στον Θεό, αντικαταστάτης μας μπροστά στη δικαιοσύνη του, Λυτρωτής μας. Διότι εμείς τα φτωχά και ξεπεσμένα πλάσματα του Θεού ευρισκόμαστε σε έχθρα  με τον Θεό λόγω της ξεπεσμένης ηθι-κώς φύσης μας και της αμαρτωλότητός μας. Ο οποίος, όμως, Θεός  τόσο μας αγάπησε ώστε έδωκε το Υιόν του θυσία για να μας συμφιλιώσει με τον Εαυτόν του, να μας χαρίσει τη δωρεά της αιώνιας ζωής για να μπορεί να μας έχει μαζί του στην χαρά και την ευδαιμονία του ουρανού. (Ιδέτε ευαγγέλιον Ιωάννου κεφ. γ΄ 16). Και ακριβώς  αυτό ήταν το μήνυμα στον ύμνο των αγγέλων που ανάγγειλαν την γέννηση Του λέγοντας το «επί γης ειρήνη...»
     Η παρούσα Μελέτη  έχει σκοπό να δείξει πόσο μεγαλειώδες είναι το γεγονός της γεννήσεως του Χριστού αφού αυτό επέφερε τέλεια,  βαθιά και ευρύτατη μετατροπή και ριζική αλλαγή της ιστορίας του κόσμου μας διότι μέσα σ’αυτή την ιστορία εισέρχεται η ωραιότερη μορφή που υπήρξε ποτέ πάνω στη γη.
     Βέβαια έγιναν στον κόσμο μας αξιοθαύμαστα πράγματα, ανεδείχθησαν πολιτισμοί, έγιναν σπουδαίες ανακαλύψεις, πέρασαν μεγάλοι άνθρωποι που και αυτοί επηρέασαν την ιστορία. Μαζί δε με όλα αυτά έγιναν και  μικροί και μεγάλοι  πόλεμοι, επιδημίες, σεισμοί και καταστροφές με πολυάριθμα θύματα.
     Όλα, όμως, τα γεγονότα που πειραματίστηκε η ανθρωπότητα αφορούν την πρόσκαιρη ζωή του ανθρώπου. Αλλά, εάν πραγματικά ο Χριστός ήταν ο Αληθινός Θεός  -όπως ισχυρίστηκε και όπως αποδεικνύεται ότι είναι-  τότε η επίδραση του προσώπου του δημιουργεί συνέπειες για όλη την αιωνιότητα. Και εννοούμε ότι δεν υπάρχει στην ιστορία του κόσμου μας κανένα τέτοιο γεγονός ή πρόσωπο που να σχετίζεται με την αιώνια τύχη του ανθρώπου παρά μόνον το γεγονός της γεννήσεως του Χριστού που σημαίνει την έλευση στη γη μας του Θεού για να ανεβάσει τον άνθρωπο στη σφαίρα του ουρανού,  πράγμα που πάντα υπήρξε ο βαθύτατος πόθος της ανθρώπινης ψυχής.
     Ειδικά η γέννηση του Χριστού είναι :
     1. Ο σημαντικότερος σταθμός στην εξέλιξη του σχεδίου του Θεού για την αιώνια αποκατάσταση του ανθρώπου αφού αυτός –ο Ιησούς Χριστός- δήλωσε ότι ήλθε για να έχει αιώνια ζωή όποιος πιστεύει εις αυτόν.
     2. Η πραγματοποίηση ενός έργου δια του οποίου αποκτάται για τον άνθρωπο η νίκη κατά του θανάτου. Και μπορούμε να σκεφθούμε πόσο μεγαλειώδες είναι το γεγονός της εισόδου του Δημιουργού στη ζωή του δημιουργήματος αφού ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος,  τώρα αφοπλίζεται διότι ο πιστεύων στον Χριστό κατέχει από τώρα  –ενώ είναι ακόμη σε τούτη τη μάταιη ζωή-  την αιώνια ζωή όπως λέγει η Καινή Διαθήκη φέρνοντάς σε εμάς τα λόγια του αψευδούς Θεού .
     3. Η έλευση του Χριστού στον κόσμο μας φανερώνει την άπειρη του Θεού συγκατάβαση προς τον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος ποτέ δεν θα μπορούσε να ανβει στον Θεό. Και έτσι η αγπη του Θεού φανερώνεται με το ότι ο Θεός κατεβαίνει στον άνθρωπο. Αυτό είναι το μεγαλεο της χάρητός του.
     4. Με την λευση του Χριστού στον κόσμο μας ο Θεός παρουσιάζει μια καρδιά που πονάει για τη δυστυχία του ανθρώπου και θέλει να τον σώσει. Κάθε κατατρεγμένος, βασανισμένος, θλιμμένος μπορεί να βρει στον Χριστό το βάλσαμο που χρειάζεται.
     5. Η έλευση του Χριστού δημιουργεί μια επανάσταση στις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων διότι ο γλυκύς Ιησούς γεμίζει την ψυχή, ικανοποιεί το πνεύμα, αλλάζει τη ζωή και χορηγεί πραγματική ευτυχία στον ανικανοποίητο άνθρωπο. Να γιατί εκατομμύρια ατόμων τον δέχονται Σωτήρα και Κύριον γι αυτό και τη ζωή τους ακόμη θυσιάζουν γι αυτόν. Απόδειξη τούτου είναι τα έντεκα εκατομμύρια χριστιανών που εμαρτύρησαν στα τριάντα πέντε χρόνια των διωγμών.
            6.  Και εκτός από όλα αυτά  η γέννηση του Χριστού είναι η αφετηρία της εγκαθιδρύσεως της βασιλείας του Θεού, βασιλείας ειρήνης και δικαιοσύνης σε ένα ανακαινισμένο κόσμο. Την οποία βασιλεία ο Θεός παρατείνοντας το έλεός του ανστειλε να εγκαθιδρύσει για να  δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους πολλούς συναμαρτωλούς  μας  να επωφεληθούν από την  εκ μέρους του Θεού προσφορά της δωρεάν σωτηρίας, όπως διακηρύττει ο λόγος του Θεού.
                       
            Το γεγονός στο οποίο αναφερμαστε δεν επέφερε την αλλαγή που διαβιούμε στη χρονολόγηση της ιστορίας του κόσμου μας ; Αυτή δε η μεταβολή στη χρονολόγηση,  βάσει και των παραπάνω που αναφέρομε, δεν επιβεβαιώνουν ότι πραγματικά η επίσκεψη του Θεού στον κόσμο μας δια της ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού και Κυρίου Ιησού είναι το πιο μεγαλειώδες γεγονός στην ιστορία του κόσμου μας ;
           

    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου