Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο.

Κοινοπ: Πατριάρχη, Ιερά Σύνοδο, Αρχιεπίσκοπο, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κο Καρατζαφέρη.

Σεβασμιότατε,

αναφέρομαι στο απόσπασμα από το site σας.
<<Το ελληνικό αίμα μολύνθηκε! Ανακατεύθηκε πιά με το Πακιστανικό, Αφγανικό, τό Ιρανικό, το Ιρακινό, το Αλβανικό καί βάλε....Ελάτε λοιπόν και σείς Μεγάλοι Έλληνες και εραστές του ελληνικού Μεγαλείου, ελάτε μαζί με εμέ νά αποδείξουμε ότι είμαστε "Έλληνες-Έλληνες", δηλ. καθαρόαιμοι Έλληνες. >>

Λίγα μόνον πράγματα θα σας θυμίσω.
Από την Ελλάδα και σε διάφορες περιοχές πέρασαν ανά τους αιώνες, Βησιγότθοι, Άβαροι, Ούννοι, Νορμανδοί, Πέρσες, Ρωμαίοι πολύ καιρό, Σλάβοι, Σέρβοι, Αρβανίτες, Φράγκοι, Ενετοί,  Σταυροφόροι διάφοροι που ηταν τα αποβράσματα της Δύσης, Οθωμανοί, Αιγύπτιοι, Άραβες, Τούρκοι για πάνω από 400 χρόνια, Βούλγαροι, Ρομά, Ιταλοί, Γερμανοί, Αλβανοί, Βρετανοί, πειρατές, ιππότες και άλλοι, μεχρι την απελευθέρωση και του τελευταίου μέρους της, το 1947.
Όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι που πέρασαν από τα μέρη μας, είτε ειρηνικά είτε κατακτητικά, δεν βίασαν ούτε άγγιξαν καμμια γυναίκα, με η χωρίς την θέληση της και δεν έγινε καμμία επιμιξία, αλλά όσοι κατάγονταν από τους αρχαίους Έλληνες έμειναν καθαρόαιμοι;
Για να μην αναλύσουμε πόσο αρχαίο Ελληνικό αίμα είχαν οι Βυζαντινοί η οι χιλιάδες που ήλθαν κατά την Μικρασιατική καταστροφή.
Πόσοι άλλοι επισκέπτες, έμποροι, τουρίστες, έποικοι, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, πτωχοί και πλούσιοι, κάθε καρυδιάς καρύδι από όλο τον κόσμο ήλθαν και έμειναν και αφομοιώθηκαν με όλους εμάς και είναι πλέον Έλληνες.
Να μην ξεχνάμε και τα εκατομμύρια των απλών συμπατριωτών μας που μετανάστευσαν και δημιούργησαν μια άλλη μεγάλη Ελλάδα, για την οποία όλοι είμαστε υπερήφανοι και που στην ανάγκη βοηθάει περισσότερο από εμάς που έχουμε μείνει εδώ.
Έχουν όλοι αυτοί καθαρό αρχαίο Ελληνικό αίμα;
Επίσης αν επικαλείσθε τους Μεγάλους Έλληνες, αυτοί μεγαλούργησαν οι ποιο πολλοί στο εξωτερικό, όπου έζησαν, έκαναν οικογένεια, συγγενεύοντας με τις εκεί κοινωνίες, και όμως έμειναν Έλληνες.
Ποτέ δεν τους απασχόλησε η καθαρότητα του αίματος τους, γιαυτο και έγιναν Μεγάλοι.
Πόσο μπορεί να εθελοτυφλεί ένας άνθρωπος; 
Και βέβαια άλλο πράγμα το Ελληνικό φρόνημα που παρέμεινε αναλλοίωτο αφομοιώνοντας όλες τις ανωτέρω επιρροές. 
Αναφέρω και τα αποσπάσματα από τον λεγόμενο «Όρκου του Μ. Αλεξάνδρου» που είναι ενδεικτικά του πνεύματος που επικρατούσε αν όχι την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, τουλάχιστον στις αρχές έως τα μέσα του 20ου αιώνα.«Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βάρβαρους.
Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την αρετή.
Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο. Από μέρους μου, θεωρώ όλους, ίσους, λευκούς και μελαψούς
».
Όλοι εμείς που είμαστε Έλληνες, πόσο καθαρό Ελληνικό αίμα έχουμε;
Εσείς πόσο καθαρό είναι το αίμα σας και σε τι συνίσταται αυτή η καθαρότητα;
Έχετε βρει και ελέγξει όλο το γενεαλογικό σας δένδρο από την αρχαιότητα;
Με ποια λογική πιστεύετε ότι μπορείτε να αυτοδιορισθείτε μπροστάρης σε κάτι που όλοι οι επιστήμονες θεωρούν γελοίο να ασχοληθούν;
Βέβαια πάντα θα υπάρχουν ορισμένοι μωρόπιστοι που παρασύρονται από παχυλά λόγια χωρίς ουσία και νόημα.
Από ότι φαίνεται θέλετε να κάνετε την δική σας επανάσταση.
Και μόνον εκ του σχήματος σας είναι τελείως λάθος.
Θα πρέπει να συνεχίσετε την επανάσταση που κήρυξε ο Χριστός για την σωτηρία των ανθρώπων που θα πιστέψουν σαυτον.
Αυτή θα πρέπει ως εκ της θέσεως σας να είναι η μόνη ενασχόληση σας, όπως ρητώς και γραπτώς έχει δώσει εντολή Αυτός που είναι ο αρχηγός και θεμελιωτής της χριστιανικής πίστεως.
Από τις εμπαθείς όμως και μισαλλόδοξες δηλώσεις σας, φαίνεται να την έχετε ξεχάσει, αν και το αγαπημένο σας βιβλίο λετε ότι είναι η Αγία Γραφή.  

Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφάλαιο 22 εδάφιο 21, αναφέρεται ρητώς.
Τους λέει τότε ο Ιησούς: «Αποδώστε, λοιπόν, στον Καίσαρα εκείνα που ανήκουν στον Καίσαρα, και στο Θεό εκείνα που ανήκουν στο Θεό».

Στην προς Κολοσσαείς Επιστολή του ο Απόστολος Παύλος 3:2, κηρύττει ξεκάθαρα.
Τα ουράνια πράγματα να σκέφτεστε, όχι τα γήινα.

Αλλά ακόμη και ο λαός μας διαισθανόμενος το σωστό, το αποτύπωσε σε μια από τις παροιμίες του.
Η παπάς παπάς, η ζευγάς ζευγάς.

Τα αποσπάσματα από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 25:34-46, είναι από το ίδιο το στόμα του Χριστού.
Έπειτα ο βασιλιάς θα πει σ' αυτούς που θα είναι στα δεξιά του: Ελάτε οι ευλογημένοι του Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία που έχει ετοιμαστεί για σας......Γιατί ξένος ήμουν, και με περιμαζέψατε. 
Τότε θα αποκριθούν οι δίκαιοι και θα του πούνε: Κύριε, πότε σε είδαμε ξένο και σε περιμαζέψαμε;  
Και θα αποκριθεί ο βασιλιάς και θα τους πει: Πραγματικά, σας λέω, καθόσο τα κάνατε αυτά σ' έναν από τους αδελφούς μου αυτούς τους ασήμαντους, σ' εμένα τα κάνατε.
Κατόπιν θα πει και σ' εκείνους που θα είναι στ' αριστερά: Φύγετε από μένα εσείς οι καταραμένοι, στη φωτιά την αιώνια, που έχει ετοιμαστεί για το διάβολο και τους αγγέλους του.....Γιατί ξένος ήμουν, και δε με περιμαζέψατε,
Τότε θα του αποκριθούν κι αυτοί: Κύριε, πότε σε είδαμε ξένο και δε σε υπηρετήσαμε;
Θα τους αποκριθεί τότε εκείνος: Πραγματικά, σας λέω, καθόσο δεν τα κάνατε αυτά σ' έναν απ' αυτούς τους ασήμαντους, ούτε σε μένα τα κάνατε.
Και θα αναχωρήσουν αυτοί σε κόλαση αιώνια, και οι δίκαιοι σε ζωή αιώνια.

Και τέλος στην 1η Επιστολή του Ιωάννου 4:8 αναφέρεται.
Όποιος δεν αγαπάει, αυτός δεν γνώρισε το Θεό, γιατί ο Θεός είναι αγάπη. 
                                                                                                                              
Όμως εσείς σαν ιερωμένος και μάλιστα από τους επί κεφαλής, δυστυχώς, τι απαντήσατε; << Όσον αφορά τα λοιπά, τά περί αγάπης, αυτά αφήστε τα στους Θεολόγους, οι οποίοι είναι περισσότερον ειδικοί. >>
Είναι απάντηση ιερωμένου αυτή και μάλιστα υψηλόβαθμου;
Το μόνον που θα έπρεπε να κάνετε είναι να κηρύττετε την αγάπη, πράγμα που έχετε απεμπολήσει και ασχολείστε με αλλότρια θέματα που είναι αρμοδιότητα μόνον του κράτους.

Όμως ο Κύριος προειδοποιεί δια του Αποστόλου Παύλου, στην 2α προς Κορινθίους Επιστολή 11:13-14.
Στην πραγματικότητα αυτού του είδους οι άνθρωποι είναι ψευδαπόστολοι, δόλιοι κήρυκες, που μεταμφιέζονται σε αποστόλους του Χριστού!
Και δεν είναι παράδοξο αυτό, αφού ο ίδιος ο Σατανάς μεταμφιέζεται σε άγγελο φωτός.

Αν ο Σατανάς φθάνει στο σημείο να μεταμφιέζεται σε άγγελο φωτός, πολύ περισσότερο σε άλλες μορφές.

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου